Thursday 24 November 2016

Semnificaţia Tatuajului sub formă de Pește Koi

Pește Koi este un simbol cu o semnificație extrem de profundă pentru cei care aleg acest tatuaj ca parte a artei corpului lor. Dacă ați avut în considerare obţinerea unui tatuaj care implică un pește koi, ar fi bine să ştiţi şi semnificaţia acestui tatuaj.

Semnificația tradițională a unui tatuaj cu un peşte koi poate varia în funcție de orientarea peștelui (indiferent dacă acesta se întâmplă în sus sau în jos pe corpul dumneavoastră) și culoarea acestuia.
Peştii koi au o istorie foarte lungă în cultura chineză și japoneză. Ei au fost inițial crapi comuni și mai târziu au fost domesticiţi și crescuţi pentru a produce anumite culori. Invadatorii chinezi au adus peştele în Japonia, unde acesta a fost foarte popular.
Peştii Koi sunt proeminenţi în activitatea tatuatorilor japonezi din cauza unei legende de lungă durată a modului în care peștii devin dragoni. Cea mai mare parte semnificația și simbolismul din spatele peștelui provine din această veche legenda.

    Se spune că dacă peştele reprezentat în tatuajul dumneavoastră înoată împotriva curentului, în prezent, sunteți într-o luptă şi vă luptaţi cu obstacole pentru a o depăşii, dar fără a renunța.
     Ați depăși toate obstacolele și aţi câștigat acum puterea de care aveți nevoie pentru a continua împotriva curentului.

     Dacă peştele înoată în aval, persoana nu posedă încă puterea de a trece împotriva obstacolelor și pentru a se îndrepta spre succes sau aţi atins deja obiectivele și nu mai e nevoie să lupte contra curentului.

1 comment: