Thursday 24 November 2016

Semnificaţia tatuajului cu simbolul infinit

A devenit extrem de popular în industria bijuteriilor, unde lanţurile cu acest simbol sunt din ce în ce mai solicitate în rândul doamnelor şi domnişoarelor.
Simbolul ‘infinit’ este omniprezent în toate culturile lumii şi este vedeta acestui sezon în industria modei. Însă, multe reprezentante ale sexului frumos îl preferă şi sub forma tatuajelor.


Acest simbol fascinant a fost descoperit în 1655 de către omul de ştiinţă şi matematicianul britanic John Wallis.
Acest simbol fascinant exprima idea de ‘fara sfarsit’ sau ‘ceva mai mare decât cel mai mare lucru pe care ţi-l poţi imagina’.
Simbolul ‘infinit’ este unul dintre principalele concept studiate în filozofie şi mai ales în teologie, unde de cele mai multe ori apare sub denumirea de ‘absolut’, ‘Dumnezeu’ sau ‘Paradoxurile lui Zenon’.



În numerologie, acest simbol este reprezentat de cifră ‘8’ –  una dintre cele mai populare cifre datorită semnificaţiei sale mistice şi deoarece este strâns relaţionata de ideea de ‘infinit’.
Potrivit credinţei străvechi, cele două cercuri ale lui ‘8’ reprezintă legătura dintre cer şi pământ. Acest simbol a fost descoperit şi propus de John Wallis în operă sa intitulată ‘Arithmetica infinitorum’, în 1655.
Înainte de a-şi numi capodoperă de la Târgu Jiu ‘Coloana Infinitului’, sculptorul roman Constantin Brâncuşi a luat în considerare şi variantele: ‘Coloana fără sfarsit’, ‘Stalpul Nesfarsitului’, ‘Stalp Nesfarsit’ sau ‘Stalpul’.

În arhitectură şi iconografia hindusă simbolul ‘infinit’ reprezintă braţele zeului Vishnu, care sunt în număr de opt şi semnifica cei opt paznici ai spaţiului. Într-un temple hindus, statueta lui Buddha este plasată pe un lotus format din opt capele.



No comments:

Post a Comment