Thursday 24 November 2016

Semnificaţia specială a tatuajului sub forma de ancoră



În urmă cu sute de ani ancora era văzută ca un simbol al Sfintei Cruci şi reprezenta un simbol al puterii şi al stabilităţi.

 De multe ori tatuajul sub formă de ancoră poate fi considerat ca un simbol al puterii absolute, ca un imbold pentru a înfrunta orice situaţie neprevăzută.
Ancora este un element crucial pentru un vas, pe care îl ajută să-şi regăsească echilibrul şi stabilitatea iar tatuajul care înfăţişează acest simbol este de multe ori ‘purtat’ de o persoană care se regăseşte în caracteristicile de mai sus: o persoană stăpână pe sine şi pentru care statornicia este un aspect definitoriu în tot ceea ce face.






 

Tatuajul în formă de ancoră mai poate reprezenta şi cadoul perfect pentru partenerul tău de viaţă, o persoană care îţi oferă putere şi reprezintă ‘ancora ta’ în perioadele dificile.
Din aceeaşi categorie mai fac parte şi ancorele însoţite de mesajul ‘NAVY’, extrem de populare în rândul militanţilor din Marina Americană.
De multe ori, puşcaşii marini îşi tatuează acest simbol în semn de devotament în faţa Guvernului American.





Zei și Zeițe asociate cu simbolul ancorei:

  • Neptun - zeul roman al mării, stăpânul furtunii și al cutremurelor
  • Amphitrite - zeița greacă a mării și nimfă, protectoarea marinarilor
  • Triton - zeitate grecească jumătate om, jumătate pește
  • Varuna - Zeitatea hindusă a oceanelor



De cele mai multe ori entuziaştii aleg să-şi realizeze desenul permanent pe spate, încheietura, piept, umăr sau sub formă de ‘matching tattoos’.
Dimensiunea şi culorile variază în funcţie de preferinţele fiecăruia.


No comments:

Post a Comment