Thursday 24 November 2016

Măştile de teatru şi semnificaţia lor în arta tatuajelor



Comedie și tragedie, o expresie facială care emana veselia, cealaltă cu susul în jos, cu tristețe, aceasta este perechea de măști de teatru atât de familiare din întreaga lume. Ele sunt adesea denumite Măști de teatru greceşti, sau măști de comedie tragedie.

Măștile sunt originare cu muzele comice și tragice, Melpomene și Thalia, în drama în greaca veche. Caracterele au purtat aceste măşti, astfel încât publicul ar putea identifica cu ușurință emoțiile lor. Anterior, mască a fost folosită pentru a acționa în mituri și pentru a simboliza prezența divinităților, mai ales în cultul fertilității lui Dionysos.

Astăzi, această pereche de măști simbolizează teatru viu.

Ele au, de asemenea, o asociere puternică cu piesele shakespeariene, din moment ce ei duc cu gândul înapoi la teatrul vechi. O mască de teatru ca tatuaj ar sugera că purtătorul este un dramatic, sau este cumva implicat în producția de teatru live. În caz contrar, purtând un astfel de tatuaj ar putea anunța: "Sunt un individ pasionat." Desigur, măștile sugerează o personalitate capabilă să exprime cea mai largă gamă de emoții, probabil de proporții maniaco-depresive.

Bucuria și tristețea au fost cele două aspecte ale condiției umane, care au fost celebrate în teatrul anticilor. Atena a fost capitala culturală, politică, socială și economică în epoca de aur a teatrului în Grecia între 500-300 î.Hr., în cazul în care unele dintre cele mai timpurii spectacole de teatru au fost sărbătorite în onoarea lui Dionisie, zeul vinului și al orgiilor. Cele două măşti au prezentat cele două părți ale sale: îmbibarea în vi, bucuria orgiei și disperarea care a urmat.

No comments:

Post a Comment