Thursday 24 November 2016

Ochiul lui Horus – Semnificaţia tatuajului



Simbolul ochiului lui Horus poate fi complicat și de-a dreptul uimitor. Asta este pentru că ochiul lui Horus în sine este un simbol, care este un amestec de mai multe simboluri diferite și semnificație arhetipală. În esență, simbolul ochiului egiptean al zeului-soare Horus este un amalgam de mai multe sensuri diferite, toate legate într-un singur pachet ordonat.

Ochiul lui Horus este, de asemenea, cunoscut sub numele de wedjat, utchat, ujat și există alți termeni pentru simbol. Toți termenii înseamnă "ochi" într-o anumită formă, cum ar fi: ochi pictat, ochi verde, ochi de sunet, ochi văzând, ochiul şoimului etc.

Există componente majore ale acestuia care merita explorate când vorbim despre acest tatuaj: ochiul, lacrima din colţul ochiului.
Ochiul:

După cum menționat, wedjat este un simbol care aparține zeului egiptean Horus. Horus era un zeu al soarelui, unul dintre cei mai vechi din panteonul egiptean. Soarele este considerat "ochiul care vede" - aceasta este deschiderea prin care lumina se emite - care să permită ca toate lucrurile să fie iluminate, și, prin urmare, în mod clar zeul soarelui Horus. În acest context soarele și ochiul sunt sinonime.

 




Lacrimă:

Explicaţiile sunt variate. O sursă descrie cursă descendentă de sub ochiul lui Horus pentru a reprezenta cicatricea cauzat de zeului egiptean Set. Aparent, cei doi zei au luptat pentru tronul lui Osiris. Set pus mâna pe ochiul lui Horus  şi l-a rupt,  prin urmare cauzând lacrima. Thoth, un zeu de echilibru, armonie şi mediere, a restaurat ochiul lui Horus, dar tăietura în jos a rămas ca o cicatrice pentru a reaminti tuturor egiptenilor în esență să "joace frumos."






No comments:

Post a Comment