Thursday 24 November 2016

Semnificaţia tatuajului cu henna



Arta tatuajului este o practică străveche, ce datează de peste 5000 de ani.
În ţările asiatice tatuajul cu henna este una dintre cele mai îndrăgite forme de exprimare a norocului, a fericirii în căsătorie, naştere şi activitate profesională.
Majoritatea artisitlor henna susţin că practica ‘mehndi’ este intuitivă şi în timp ce creează un nou tatuaj, inspiraţia modelului vine de la sine.


Tatuajul cu henna creează o legătură specială între purtător şi spiritualitatea să.
Acest tatuaj este ca o rugăciune, menită să aducă purtătorului prosperitate şi armonie atât pe plan personal cât şi pe cel professional.
Modelele elaborate realizate cu henna pot fi realizate pe orice zonă a corpului, însă anumite locuri au o semnificaţie aparte.
Realizat pe palme, aceste simboluri permit purtătorului să ofere şi să primească binecuvântări. Majoritatea modelelor realizate pe palme includ simbolul ‘Mandala’, soarele şi diferite motive florale.


Realizat pe mâini, acesta poate simboliza o barieră protectoare, cunoscută în cultura indiană sub denumirea de ‘scut’.
Pe de altă parte, picioarele reprezintă una dintre cele mai spiritual părţi ale corpului în tehnica henna, care conectează mintea, spiritual şi... pământul.
Arta mehndi reprezintă o experienţă relaxantă şi fascinantă pentru artist.
Cunoscute sub numele de ‘sedinte de henna’, artiştii practică adevărate ritualuri, în care îşi pictează dorinţele şi binecuvanturile pe întreaga suprafaţă a trupului. Acest ritual poate dura ore întregi.
În cazul mireselor hinduse, henna se aplică în timpul unui ritual deosebit, cunoscut sub numele de ‘Mehndi Rat’. În timpul şedinţei de henna, viitoarei miresei îi sunt dezvăluite tainele unei căsnicii fericite.



No comments:

Post a Comment