Thursday, 24 November 2016

Semnificaţia tatuajului sub forma Yin-Yang



În filozofia chineză, yin și yang descrie modul în care aparent forțe opuse sau contrare pot fi de fapt complementare, interconectate și interdependente in lumea naturală, și modul în care acestea pot da naștere unii altora ca ei interactionează unul pe altul. Multe dualitati tangibile (cum ar fi lumină și întuneric, foc și apă, extinderea și contractarea) sunt considerate ca manifestări fizice ale dualității simbolizate de yin și yang.



  
Această dualitate se află la originea multor ramuri ale științei clasic chinez și filozofie, precum și ca fiind un ghid primar de medicina tradițională chineză, și un principiu central al diferitelor forme de arte marțiale chinezești și exerciții fizice, cum ar fi Baguazhang, Taijiquan (t 'ai chi), și qigong-ul (Chi Kung).

Dualitatea se găsește în multe sisteme de credinta, dar Yin și Yang sunt părți ale unei Unimii, care este, de asemenea, asimilată cu Tao. Un termen a fost inventat dualistică-monismul sau monism dialectic. 



Yin și yang pot fi considerate ca fiind complementare (mai degrabă decât opuse) forțele care interacționează pentru a forma un sistem dinamic în care întregul este mai mare decât piesele asamblate. Totul are atât aspecte yin cat și yang, (de exemplu, umbra nu poate exista fără lumină). Oricare dintre cele două aspecte majore se pot manifesta mai puternic într-un anumit obiect, în funcție de criteriul observației. Yin Yang prezintă un echilibru între cele două contrarii, cu o porțiune a elementului opus în fiecare secțiune.

În metafizica taoista, distincții între bine si rau, împreună cu alte judecăți morale dihotomice, sunt de percepție, nu sunt reale; deci, dualitatea yin și yang este un întreg indivizibil. În etica confucianismului, pe de altă parte, mai ales în filozofia lui Dong Zhongshu (c. Secolul 2 î.Hr.), o dimensiune morală este atașată la ideea de yin și yang.

No comments:

Post a Comment