Thursday 24 November 2016

Simbolul tatuajului sub forma de gărgăriţa



Aceste insecte de dimensiuni aproape microscopice sunt o adevărată încântare pentru cei mici... şi pentru cei mari, care de multe ori aleg să şi le imprime pe piele.
Gărgăriţele, sau buburuzele reprezintă un simbol al norocului şi al prosperităţii în timp ce în alte culturi simbolizează o recoltă bogată. Fermierii mai cred că apariţia gărgăriţelor prevestesc o vreme frumoasă.
Potrivit unei legende care datează încă din Evul Mediu, ţăranii ajunseseră în pragul disperării din cauza pagubelor provocate de afide, păduchii care mâncau frunzele grânelor de pe ogoarele lor aşa că, în cele din urmă, i-au cerut ajutorul Sfintei Fecioare Maria.
Fecioara Maria le-a auzit ruga şi a trimis pe pământ mii de gărgăriţe ce au distrus afidele şi au mijlocit astfel obţinerea unor recolte bogate.
În Suedia, aceste făpturi încântătoare reprezintă un fel de ‘Cupidon’. Cei care sunt dornici să îşi găsească jumătatea, apariţia unei gărgăriţe este un semn că aleasa/alesul inimii lor este aproape.







Potrivit britanicilor, dacă o gărgăriţă se aşează pe mâna unei femei necăsătorite aceasta îşi va găsi jumătatea şi îşi va pune pirostriile în scurt timp.
În cele mai multe dintre superstiţii, această insectă încântătoare aduce noroc, siguranţă şi chiar sănătate copiilor, acest lucru explicând probabil de ce apare atât de des pe hăinuţele ori lucrurile celor mici. Pe meleagurile italiene, a fost poreclită "commuracia, " adică "mica moaşă."
Ba mai mult, dacă zăreşti o buburuză vei avea noroc iar cu cât culoarea ei este mai intense cu atât mai mult noroc vei avea!











No comments:

Post a Comment