Thursday 24 November 2016

Semnificaţia tatuajelor sub formă de scarabeu

În religia egipteană antică, zeul soarelui Ră este văzut rostogolindu-se pe cer în fiecare zi, transformând trupuri și suflete.

Semnificaţia gândacului din familia Scarabaeidae (gândacul de bălegar) utilizează rola de bălegar şi o transformă într-o minge ca aliment și ca o cameră pentru puiet, în care să depună ouă; în acest fel, larvele ies și sunt imediat înconjurate de mâncare. Din aceste motive, semnificaţia tatuajelor sub forma unui scarabeu a fost văzuta ca un simbol al acestui ciclu ceresc și al ideii de renaștere sau regenerare.


Zeul egiptean al Khepri, Ra ca soarele în creștere, a fost adesea descris ca un scarabeu sau ca un om cu cap de scarabeu. Vechii egipteni credeau că Khepri a reînnoit soarele în fiecare zi înainte de a-l rula deasupra orizontului, purtându-l apoi prin lumea cealaltă după apusul soarelui, numai să-l reînnoiască din nou a doua zi. Un scarabeu de aur al lui Nefertiti a fost descoperit în epava Uluburun.


Ideile de tatuaj cu scarabeu includ utilizarea gândacului ca un tatuaj pe șold sau ca tatuaj mic pe partea din spate a gâtului. De asemenea, acesta s-ar potrivi bine şi pe încheietura mâinii. Dacă este bine împodobit, scarabeul ar arăta frumos şi pe spate.

No comments:

Post a Comment